با استاندارد USB 3.0 نوع C، با چشمان بسته کانکتور را به پورت متصل کنید!

نوشته شده توسط:جعفر فیضی | ۰ دیدگاه

با استاندارد USB 3.0 نوع C، با چشمان بسته کانکتور را به پورت متصل کنید!

با استاندارد USB 3.0 نوع C، با چشمان بسته کانکتور را به پورت متصل کنید!

استاندارد USB 3.1 برای اولین بار در ژانویه 2013 بر سر زبان ها افتاد و پس از گذشت نزدیک به هفت ماه و در 31 جولای همان سال (نهم مرداد 92)، مشخصات فنی آن انتشار یافت. همانطور که می دانیم استاندارد USB 3.0 با سرعت انتقال 5 گیگابیت بر ثانیه، از 4 پین برای برقراری ارتباط استفاده می کند و با ظهور USB 3.1 این تعداد به 9 عدد و سرعت  انتقال به 10 گیگابیت بر ثانیه رسید. حالا پس از گذشت بیش از یک سال از آن زمان، کانکتور USB 3.1 نوع C (USB 3.1 Type-C) با همان سرعت ارتباطی و قابلیت انتقال توان یکسان از راه می رسد؛ منتها با یک تغییر عمده نسبت به گذشته: دیگر لازم نیست نگران پشت و رو بودن کانکتور USB باشیم چون فرقی نمی کند از چه جهتی آن را وارد می کنیم!

بالغ بر هفده سال از تولید اولین ابزارهای مبتنی بر پورت USB می گذرد و در تمامی این سالیان بایستی همیشه یک چشم خود را به کانکتور می دوختیم تا خیالمان راحت شود جهت آن درست است و برعکس نیست. یا اینکه باید دنبال کابل های دو سر نری-مادگی می گشتیم تا کمبودهای موجود را برطرف نماییم. خوشبختانه به زودی همه محدودیت ها تمام می شود و با ورود کانکتور USB 3.1 نوع C دیگر جهت یا نوع پورت تفاوتی نخواهد داشت. این قابلیت جدید به لطف افزایش تعداد پین های اتصال از 9 به 18 عدد و در دو طرف اتصال فراهم می شود، به این صورت که از هر جهت دو کانکتور را به هم وصل کنیم، 9 عدد از پین های پایینی یکی از آنها با 9 عدد از پین های بالایی دیگری در ارتباط است. همانطور که گفته شد، نوع C از سرعت ارتباطی 10 گیگابیت بر ثانیه برخوردار بوده و قادر است تا 100 وات توان الکتریکی را از خود عبور دهد که برای شارژ لپ تاپ یا روشن نمودن مانیتور عالی به نظر می رسد.

ابعاد آن هم تقریبا مشابه پورت microUSB است که در غالب گوشی های هوشمند و تبلت ها می شود آن را پیدا کرد. تنها مساله باقی مانده عدم سازگاری نوع C با نسل های پیشین است، چیزی که قبلا مانند آن را در مورد استانداردهای گذشته سراغ نداریم. در اینجا و برای برقراری ارتباط بین یک وسیله با کانکتور نوع C و پورت های قدیمی تر همچون USB 3.1 یا نسخه 3.0 به قبل، لازم است یک آداپتور را به کار بگیریم که چندان جالب نخواهد بود اما ظاهرا برای این فرآیند گذار اجتناب ناپذیر است. کانکتور جدید از هم اکنون آماده بهره برداری است، منتها به لحاظ محدودیت هایی که برای شرکت های تولید کننده وجود دارد احتمالا زمانی در سال 2015 شاهد ورود اولین ابزارهای مبتنی بر پورت USB 3.1 نوع C خواهیم بود.

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...