باریک ترین اسمارت فون جهان، با تنها 4.85 میلی متر ضخامت

نوشته شده توسط:جعفر فیضی | ۰ دیدگاه

باریک ترین اسمارت فون جهان، با تنها 4.85 میلی متر ضخامت

درست چندروز پس از عرضه Oppo N3 شرکت Oppo اولین گوشی هوشمند 64 بیتی خود که Oppo R5 نام دارد را هم معرفی کرد. این گوشی با ضخامت باورنکردنی 4.85 میلی متر توانست عنوان باریک ترین اسمارت فون جهان را هم از آن خود کند.

بدنه Oppo R5 از آلیاژ آلومنیوم تولید شده است و با ضخامت 4.85 میلی متری و طول و عرضی در حدود 148.9 در 74.5 میلی متر، 155 گرم وزن دارد. Oppo با استفاده از فلز مایع و مواد تغییر دهنده فاز (PCM) در این گوشی، توانسته است خنک سازی و هدایت گرمای آن را تا حد زیادی بهبود ببخشد. این اسمارت فون همچنین از یک صفحه نمایش 5.2 اینچی AMOLED با وضوح 1080 پیکسل و 423ppi بهره می برد تا یک تصویر درخشان و واضح را در معرض نمایش بگذارد.

اندروید 4.4، چیپست میان رده ای و 8 هسته ای Snapdragon 615، دو گیگابایت حافظه رم، باتری با ظرفیت 2000 میلی آمپر در ساعت، هسته گرافیکی Adreno 405 و پردازنده Cortex-A53 با سرعت 1.5 گیگاهرتز تنها بخشی از ویژگی های این اسمارت فون باریک هستند.

علاوه بر این یک دوربین 13 مگاپیکسلی با سنسور Sony IMX214 در پشت گوشی و دوربین 5 مگاپیکسلی دیگری هم در جلوی گوشی تعبیه شده است تا کیفیت عکاسی و تصویر برداری مورد نیاز برای طیف وسیعی از کاربران را فراهم آورند. دوربین 13 مگاپیکسلی قادر است ویدئو ها را با نرخ 30 فریم بر ثانیه با کیفیت 2160p و با نرخ 60 فریم بر ثانیه در کیفیت 1080p ضبط کند. در مد Slow-Motion هم تصاویر با نرخ 120 فریم بر ثانیه و با کیفیت 720p ثبت و ذخیره سازی می شوند.

بر خلاف این قابلیت های عالی، این گوشی فاقد جک صدای 3.5 میلی متری است تا کاربران مجبور شوند از طریق وایرلس و یا پورت microUSB با Oppo R5 ارتباط برقرار کنند. اگرچه تاریخ دقیقی از زمان عرضه این محصول اعلام نشده است اما قیمت 449 دلاری تعیین شده برای آن بسیار مناسب به نظر می رسد.

منبع: Gsmarena

 

 

آیا کارت گرافیک AMD Radeon R9 290X با 8 گیگابایت حافظه دیده اید؟

پس از انتشار کارت گرافیک R9 290X از شرکت AMD که مدتی قبل وارد بازار شد تنها شاهد 4 گیگابایت رم بر روی این کارتها بوده ایم اما به تازگی نمونه ای از R9 290X با 8 گیگابایت حافظه رم در یکی از سایتهای فروش آنلاین دیده شده است.

چند ماه پیش در ماه مارس امسال بود که شایعاتی مبنی بر عرضه کارت گرافیک 8 گیگابایتی از شرکت Sapphire بودیم که ماه قبل توسط شرکت های AMD و Sapphire مردود اعلام شد اما AMD و Sapphire بعد از آن اعلام کردند که مدل دیگری به این سری از کارتها اضافه کرده اند که از اواخر همین ماه (نوامبر) وارد بازار خواهد شد.

این نمونه جدید با مجهز بودن به 8 گیگابایت حافظه رم GDDR5 و قیمتی بین 480 تا 520 دلار عرضه خواهند شد که زیاد ارزان به نظر نمیرسند و ممکن است بسیاری از خریداران را به فکر وادار کند که با توجه به اینکه R9 290X چهار گیگابایتی تقریباً 160 دلار ارزانتر از مدل 8 گیگابایتی است، آیا ارتقاء به مدل جدید توجیه اقتصادی دارد؟

مطمئناً بسیاری از کاربرانی که تنها از یک مانیتور 1080p استفاده میکنند پاسخ این سوال منفی خواهد بود اما برای کسانی که نیاز به سه مانیتور دارند و یا اشخاصی که قیمت یک مانیتور عریض 4K برایشان مهم نیست، چنین مبلغی ممکن است قابل توجیه به نظر برسد.

با این حال حتی یک کارت R9 290X با حافظه رم 8 گیگابایتی هم ممکن است برای یک پیکربندی 4K کافی به نظر نرسد و ترجیحاً نیاز به یک کارت 8 گیگابایتی دیگر و پیکربندی CrossFire خواهد بود تا بتوان به درستی از قابلیت های کارت گرافیک استفاده کرد.

سفارش و یا پیش خرید کارت 8 گیگابایتی R9 290X در حال حاضر امکان پذیر میباشد. کارت نسخه مرجع به قیمت 480 دلار و مدل Vapor-X آن نیز به قیمت 520 دلار قابل سفارش است و تاریخ رسمی ارائه به بازار نیز اواخر همین ماه تعیین شده است.

منبع: pcper.com

 

 

های 1000 ترابایتی در راهند؛ هر نفر یک DVD برای تمام عمر

دو مشکل بزرگ در تهیه نسخه پشتیبان از فایل ها و اطلاعات مهم، طول عمر وسایل ذخیره سازی و ظرفیت محدود آنها است. محققان استرالیایی به فناوری دست یافته اند که نه تنها ظرفیتی به مراتب بالاتر از هارد دیسک ها و یا DVD های امروزی را فراهم میکند بلکه باعث طول عمر بسیار بیشتر اطلاعات ذخیره شده نیز میشود.

همه وسایل ذخیره سازی دارای طول عمر مشخصی هستند. مثلاً هارد دیسک های امروزی به دلیل وجود قطعات مکانیکی متحرک در داخل آنها، عمر محدودی دارند ولی بهتر از آنها، DVD ها و یا دیسک های Blu-ray هستند که عمری بالغ بر 100 سال دارند.

با این که مسئله طول عمر وسایل ذخیره سازی کمتر مشکل ساز بوده است ولی مسئله دوم یعنی ظرفیت دیسک ها همیشه مورد توجه محققان بوده است چرا که در دنیای امروز و با توجه به افزایش حجم اطلاعات، نیاز به وسایل ذخیره سازی پرظرفیت تر روزبروز بیشتر میشود.

تاکنون به نظر میرسید DVD ها و دیسکهای Blu-Ray تا حد ممکن پیشرفت کرده اند و دیگر نمیتوان بیش از این ظرفیت آنها را بالا برد. این مسئله صحت دارد و دلیل آن هم محدودیت در شعاع نور لیزر است که در ذخیره اطلاعات بر روی اینگونه دیسکها بکار گرفته میشود.

باریکترین شعاع پرتو لیزر در حد 500 نانومتر است و نمیتوان شعاع نوری باریکتر از آن تولید کرد بنابر این DVD Writer ها قادر نیستند بلوک های حافظه کوچکتر از 500 نانومتر را بر روی دیسک DVD یا ذخیره کنند.

اما محققان دانشگاه Swinburne استرالیا روشی نوین ابداع کرده اند که میتوان شعاع نوری بسیار باریکی از داخل این پرتو 500 نانومتری استخراج کرد.

آنها به جای یک مولد نور لیزر، از دو مولد لیزری استفاده کرده اند که مولد اول نور لیزر با شعاع 500 نانومتر را تولید میکند و نور لیزر دوم، بر سر راه پرتو اول قرار گرفته و به جز فرکانس مربوط به نور نقره ای که شعاعی در حد 9 نانومتر دارد، بقیه فرکانس ها و امواج را فیلتر میکند.

به این ترتیب میتوان با استفاده از یک پرتو نوری 9 نانومتری که طبیعتاً در مقایسه با 500 نانومتر، فضای بسیار کمتری را اشغال میکند، بلوک های اطلاعاتی به مراتب کوچکتری را بر روی یک دیسک DVD جای داد. ظرفیت دیسک هایی که با این روش ایجاد میشوند تا 1000 ترابایت خواهد بود؛ به عبارت دیگر میتوان تا 40 هزار فیلم HD را بر روی یک DVD ذخیره کرد.

البته جای دادن این حجم از اطلاعات بر روی یک دیسک DVD نیاز به درایو مخصوص و فناوری بهینه تری در تولید دیسک های DVD خواهد داشت اما اگر این روش را با فناوری های جدید که طول عمر دیسک های DVD را تا 3x1020سال افزایش میدهند ترکیب کنیم، میتوان گفت عملاً هیچ محدودیتی در ذخیره اطلاعات، چه از نظر حجم و چه از نظر طول عمر اطلاعات، نخواهیم داشت.

با ساخت DVD های جدیدی که در دانشگاه Southhampton انگلستان در حال تهیه است، بزودی دیسک هایی در اختبار خواهیم داشت که حتی در دمای 189 درجه نیز اطلاعات را بدون خرابی بر روی خود نگه میدارند و طول عمر آنها هم از نظر تئوری در حدود 13.8 میلیارد سال برآورد میشود که این زمان تقریباً برابر عمر جهان از بدو پیدایش تا کنون است!

البته بعید به نظر میرسد چنین دیسکهایی در دنیای واقعی کاربرد زیادی داشته باشند اما شرکت هایی همچون فیسبوک که با حجم عظیمی از اطلاعات سرو کار دارند از همین حالا، روشهای جدیدی را به کار گرفته اند. مثلاً این شرکت هم اکنون از تعداد 1000 دیسک بلوری به طور موازی برای ذخیره چندین پتابایت اطلاعات بهره میگیرد.

جای شگفتی است که درست زمانی که روشهای معمول برای ذخیره اطلاعات بر روی دیسک های DVD و Blu-Ray به انتهای پیشرفت خود رسیده اند (که در استفاده های معمول و روزانه نیز همینطور است و بخصوص از لحاظ ظرفیت نمیتوان بیشتر از این از آنها انتظار داشت)، فناوری های جدید از راه میرسند که راهگشای آینده هستند.

تنها سوالی که باید برای پاسخ به آن کمی فکر کرد اینست که آیا واقعاً نیازی به نگهداری اطلاعات، مثلاً تصاویر فیسبوک تا 13.8 میلیارد سال دیگر وجود دارد!؟

منبع: tweaktown

 

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...