جغد خفته ایسوس: آشنایی با اجزای کارت گرافیک GTX 970 STRIX ایسوس

نوشته شده توسط:جعفر فیضی | ۰ دیدگاه

جغد خفته ایسوس: آشنایی با اجزای کارت گرافیک GTX 970 STRIX ایسوس 

جغد خفته ایسوس: آشنایی با اجزای کارت گرافیک GTX 970 STRIX ایسوس

سر و صدا یکی از عوامل مزاحم و آزار دهنده برای کاربران PC است و به همین خاطر هم سازندگان قطعات و کاربران نیز همواره به دنبال محصولاتی کم صدا تر هستند. ایسوس در آخرین سری از کارت های گرافیک خود مجهز به خنک کننده Direct CU II از عبارت جدیدی به نام STRIX و طرحی شبیه جغد استفاده کرده است. این کارت های گرافیک کاملاً بی صدا هستند، زیرا فن آن تنها در صورت لزوم میچرخد و توانایی دفع گرمای مناسبی نیز دارند. اخیراً برای انجام برخی تست ها کارت گرافیک GTX 970 از این سری در اختیارمان قرار گرفت و ما نیز در فرصتی مناسب، تصمیم گرفتیم دست به کار شده و از نزدیک اجزای آن را مشاهده کنیم!

احتمالاً می دانید که جغد یک شکارچی شب کار و ساکت و آرام است که سر فرصت و بدون شلوغ کاری به شکار می پردازد. ایسوس نیز روی ویژگی بی سر و صدا بودن آن جغد دست گذاشته و از آن برای کارت های گرافیک جدید استفاده کرده است. در واقع این سری را می توان نسل تازه خنک کننده های Direct CU ایسوس دانست که البته حالا با پسوندی جدید ارائه می شوند. برای آنکه نیاز به چرخش همیشگی فن ها برطرف شود، باید از خنک کننده ای با هیت سینک بزرگ و لوله های انتقال حرارت ضخیم استفاده کرد تا سطح مورد نیاز برای توزیع و دفع گرما گسترده تر شود. به همین خاطر از بابت ابعاد، کارت های گرافیک این سری واقعاً بزرگ هستند و فضای زیادی از کیس را اشغال می کنند.

هیت سینک بزرگ این کارت گرافیک سه لوله انتقال حرارت دارد که ضخیم ترین آن یک سانتیمتر قطر دارد. لوله های انتقال حرارت مستقیماً با پردازنده گرافیکی در تماس هستند و گرما را به میان صفحات آلومینیومی هیت سینک منتقل می کنند.

نکته نه چندان جالب درباره هیت سینک این است که تنها دو فطعه فلزی ساده هیت سینک را به بقیه خنک کننده محکم کرده است و دو قطعه پلاستیکی در هر سمت نیز وظیفه دفع لرزش های احتمالی را بر عهده دارند (در واقع هیت سینک روی آن دو میله فلزی در دو سمت خنک کننده سوار شده است و قاب خنک کننده کمی در جای خود تحرک دارد). انتظار داشتیم ایسوس به جای این راه حل سریع و دم دستی، از ابزار های بهتری برای اتصال هیت سینک به قاب خنک کننده استفاده می کرد. در زمان تست کارت گرافیک با لرزش یا نویز ناشی از لرزش برخورد نداشتیم.

دو فن بسیار بزرگ و کم صدا وظیفه دفع گرما را بر عهده دارند. 

در این تصویر به خوبی می توان میزان خمیدگی پر های فن را مشاهده کرد.

یک اتصال پنج پین هر دو فن را به برد اصلی وصت می کند. البته به هر فن چهار رشته سیم وارد شده است.

ایسوس از برد اختصاصی با طراحی خاص خود برای این محصول بهره برده است. با مقایسه ای ساده بین اندازه برد و خنک کننده می توان فهمید که خنک کننده تا چه حد بزرگتر از خود برد طراحی شده است.

ایسوس برای این کارت گرافیک از مدار رگولاتور شش فاز استفاده کرده و آن را به بخش جلوی کارت گرافیک انتقال داده است. قطعات مورد استفاده در این بخش از همان قطعات استفاده شده در محصولات رده بالای ایسوس به شمار می آید.

کنترلر دیجیتال Digi+ VRM وظیفه کنترل توان را بر عهده دارد. این قطعه پایین مدار رگولاتور قرار گرفته است. 

پردازنده گرافیکی GTX 970

ایسوس از ماژول های حافظه سامسونگ در این کارت گرافیک استفاده کرده است. در مجموع چهار گیگابایت حافظه گرافیکی GDDR5 در این کارت گرافیک به کار گرفته شده که با کمک رابط حافظه 256 بیتی به پردازنده گرافیکی در ارتباط است.

در مقایسه با رقبا، تنوع خروجی های تصویری این کارت گرافیک اندکی محدود تر است. با این حال یک دریچه کوچک برای انتقال بخشی از هوای گرم به بیرو وجود دارد. البته چندان نباید روی این دریچه کوچک حساب کنید و توصیه ما این است که از یک کیس با تهویه مناسب بهره ببرید. 

GTX 970 از قابلیت 4Way SLI پشتیبانی می کند. همانطور که گفتیم ایسوس طراحی برد را تغییر داده و ارتقاع اتصالات SLI کمی از سطح کارت گرافیک بالاتر است.

خوشبختانه کارت های گرافیک جدید انویدیا از بابت توان مصرفی بسیار قانع هستند. برای کارت گرافیک Asus GTX 970 STRIX تنها به یک اتصال هشت پین نیاز خواهید داشت. 

 منبع http://www.sakhtafzarmag.com

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است، اولین نفر باشید...